Van Holsbeeck: "De topper moet sereen en respectvol verlopen"

VRIJDAG, 15 JANUARI 2010, 14:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de kranten doet Herman Van Holsbeeck een oproep aan iedereen van Anderlecht en Standard om er zondag een faire topper van te maken. "Het mag absoluut geen nieuwe veldslag worden. De spelers moeten het goede voorbeeld geven."


"Wat in de heenmatch gebeurd is, mag nooit meer gebeuren", is Van Holsbeeck erg duidelijk. "Jan Polak en Marcin Wasilewski zijn daar het levende bewijs van."

"Dat onze spelers voor hen zullen spelen, is te begrijpen. Het zijn tot slot vrienden en collega's. Maar alles moet wel op een faire manier gebeuren. Dat wil niet zeggen dat de duels niet hard mogen zijn, maar dan op een Engelse manier. Help de tegenstander recht na een overtreding: dat soort zaken."

De Anderlecht-manager wijst ook op de verantwoordelijkheid van de supporters. "Verbale provocaties van het publiek kunnen we nooit uitsluiten. Maar wij spelen op verplaatsing, dus zullen er weinig Anderlecht-supporters zijn", aldus Van Holsbeeck.

"De spelers en de ref moeten er voor zorgen dat alles sereen en respectvol verloopt", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.