Kwartfinale Beker in één duel

ZATERDAG, 16 JANUARI 2010, 17:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht zal zijn kwartfinale in de Beker van België in één wedstrijd spelen en niet in twee, zoals normaal gebeurt. Dit is het gevolg van het meermaals uitstellen van de achtste finale tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge.


Anderlecht moet het in de kwartfinale opnemen tegen de winnaar van Zulte Waregem - Cercle Brugge. Door het winterweer kon deze wedstrijd nog niet plaatsvinden, terwijl de heenmatch in de kwartfinale al komende woensdag gepland staat.

De Voetbalbond besliste nu om op de dag dat normaal de heenmatch zou gespeeld worden, de achtste finale Zulte Waregem - Cercle Brugge zal doorgaan. De winnaar hiervan speelt dan in de kwartfinale tegen Anderlecht op de dag dat de terugmatchen gepland zijn. Dit is al een week later, op 26 januari.

Deze wedstrijd zal doorgaan in het stadion van Anderlecht. Waarom Anderlecht dit voordeel krijgt? "Omdat je een thuismatch niet in zes dagen organiseert. Aangezien we pas volgende week weten of Zulte of Cercle doorgaat, kan Anderlecht nu al beginnen organiseren", aldus Jean-Marie Philips van de Voetbalbond.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.