Supportersfederatie roept op tot kalmte

ZATERDAG, 16 JANUARI 2010, 17:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de topper van morgen doet de supportersfederatie van Anderlecht een oproep om geen olie op het vuur te gooien. Zo wil het niet dat fans spandoeken voor Wasilewski en Polak meenemen. Ze vragen ook Witsel niet uit te schelden.


"We hebben zelf beslist om deze maatregelen te nemen", zegt Ronny De Vos, ondervoorzitter van de supportersfederatie, in Het Laatste Nieuws. "De voorbije dagen zijn er op clubniveau serieuze inspanningen gedaan om de topper sereen te laten verlopen en wij willen ons daar bij aansluiten."

De vraag tot sereniteit betekent natuurlijk niet dat de Anderlecht-fans hun spelers niet mogen aanmoedigen. "Onze supporters zingen tussen de 26e en 28e minuut van elke match 'Wasyl' op de tonen van 'Brazil'. We kunnen ze natuurlijk moeilijk vragen dat nu niet te doen."

Politie zet 340 agenten in

Maar liefst 340 politieagenten moeten er morgen voor zorgen dat in en rond het stadion alles rustig blijft. Bij dit aantal zitten ook 40 agenten uit Brussel. Anderlecht zal eveneens 30 stewards en spotters neenemen om zijn supporters te begeleiden.

De voorbije weken hebben de supportersfederaties van beide ploegen meermaals met elkaar overlegd om ervoor te zorgen dat het morgen niet uit de hand loopt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.