Jacobs: "Ik wil geen overdreven beleefdheid"

ZATERDAG, 16 JANUARI 2010, 18:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs wil een faire topper zien, maar dit wil wel dat zijn spelers er volop voor gaan. "Ik wil dat mijn spelers tot op de limiet gaan, niet erover", zo zegt hij. "Laat ons op zijn Engels spelen."


"Ik wil niet zien wat er in de eerste testwedstrijd voor de titel gebeurde", zo vertelt Jacobs in de kranten. "Toen trokken vijf van onze spelers met geel en trokken we soms onze voet weg. We pakten toen niet één gele kaart, hebben zelfs het duel geschuwd."

"Er mag dus geen overdreven beleefdheid of hoffelijkheid zijn. Als de duels op zijn Engels worden uitgevochten, krijg je wat elke speler en het publiek wil", aldus de Anderlecht-coach.

Maar wat als het toch dreigt te ontaarden? "Dat is het tweede wat ik mijn spelers meegeef: ik wil dat ze hun emoties en frustraties bedwingen. Ze moeten mekaar daar ook als ploeg in helpen. Als ze voelen dat iemand van ons door het lint dreigt te gaan, dan moeten ze ingrijpen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.