Officieel: Anderlecht huurt Saief

VRIJDAG, 5 JANUARI 2018, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zijn eerste winteraanwinst beet. De club maakt bekend dat het Kenny Saief huurt met een optie tot aankoop. Saief is een oude bekende van coach Hein Vanhaezebrouck.

De 24-jarige Saief kwam in de zomer van 2013 vanuit Israel naar Gent. Hoewel hij in de drie seizoenen onder Vanhaezebrouck niet altijd op een basisplaats kon rekenen, was hij wel een kracht die erg gewardeerd werd door de coach. Saief maakte zich het systeem van Vanhaezebrouck eigen en is de flankspeler die de Anderlecht-coach graag ziet: tactisch sterk en met een goede voorzet.

Dit seizoen is Saief uit beeld verdwenen bij de Buffalo's. Door een blessure miste hij de eerste maanden van het seizoen. Terug fit, paste hij niet in het systeem dat de nieuwe Gent-coach Yves Vanderhaeghe hanteert. Dit seizoen verzamelde hij nog maar 56 speelminuten in de competitie en 97 in de beker.

Saief werd geboren in de Verenigde Staten en emigreerde op driejarige leeftijds samen met zijn ouders naar Israël. In januari 2011 debuteerde hij daar in de hoogste afdeling voor Bnei Sakhnin. Nadien volgden passages bij Hapoel Haifa en Ironi Kiryat Shmona. De doorbraak kwam er in het seizoen 2013-2014 toen hij voor Hapoel Nir Ramat HaSharon negen keer scoorde in 28 competitiewedstrijden. Dat leverde hem een transfer naar AA Gent op.

Saief speelde ook al drie interlands, alle vriendschappelijk: twee met Israël en één met de Verenigde Staten.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.