Biglia: "Heb kruis gemaakt over WK"

WOENSDAG, 20 JANUARI 2010, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia heeft de Anderlecht-supporters gerust gesteld: ze hoeven niet te vrezen dat hij vertrekt. "Ik stuur niet langer aan op een transfer met het oog op het WK", zo zegt hij. "Ik voel me goed in mijn vel bij Anderlecht."


"Ik heb een kruis gemaakt over de Wereldbeker in de wetenschap dat er nog kansen komen", vertelt Biglia in Het Nieuwsblad. "Ik kijk al uit naar de Champions League met Anderlecht, dat dan ook de voorkeur geniet op clubs uit de rechterkolom van een grote Europese competitie."

De laatste weken en maanden loopt de Argentijn erg sterk te voetballen. Hij verloor jongste drie maanden vier kilogram en staat scherper dan ooit. "Ik let nu op mijn voedsel volg het advies van een diëtist, maar ik verloor vooral gewicht door de grotere intensiteit op training en de opeenvolging van wedstrijden."

Ook zijn gewijzigde positie in het elftal speelt volgens hem een rol. "Ik speel nuook hoger en kan zo meer mijn stempel drukken", merkt Biglia op. "Tegen een gegroepeerd spelende tegenstrever moet je soms het spel afremmen en op organisatie spelen. Maar als je ruimte krijgt, zoals na de rust op Standard, moet je de snelheid juist opvoeren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.