"Jongeren beginnen anciens voorbij te steken"

VRIJDAG, 12 JANUARI 2018, 14:28 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Door de vele blessures en vertrekkers, gaf Hein Vanhaezebrouck tijdens de winterstage een kans aan verschillende spelers uit de beloftekern. De coach is erg tevreden over hun stage en waarschuwt de gevestigde waarden: "De jongeren zetten de hiërarchie op hun kop en ik zal hen niet tegenhouden."

"Als er op 1 februari niets bewogen is, dan zal ik verplicht zijn om jongeren te gebruiken. Maar gelukkig hebben we erg goede jongeren", vertelt Vanhaezebrouck in La Dernière Heure. "Tegen Heerenveen zag ik hoe Danté centraal achterin het initiatief nam en dat beviel me enorm. Idem voor Saelemaekers. Hij kreeg zijn eerste speelkans in het A-elftal en ik zag een jongen die op mijn deur wil kloppen."

"Sommige jongeren beginnen de oudere spelers voorbij te steken. Ze zetten de hiërarchie op hun kop en ik ben niet de persoon die hen zal tegenhouden. In tegendeel. Wanneer ze beter zijn, zullen ze hun plaats hebben in het elftal", stelt Vanhaezebrouck.

Naast de jongeren maakte ook Sylvère Ganvoula een goede indruk. "Ik ben erg tevreden over zijn stage", aldus Vanhaezebrouck over de van KV Mechelen terugkerende spits.

Bron: La Dernière Heure (/)anderlecht-online forum