Ongeoorloofde toegevingen van bond aan Charleroi?

ZATERDAG, 23 JANUARI 2010, 15:43 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De beslissing van de bond om de kwartfinale tussen Cercle en Anderlecht toch in twee keer te spelen krijgt mogelijk nog een serieus staartje. Volgens insiders zou Charleroi toegevingen gekregen hebben om zijn match uit te stellen.


Charleroi stelde zijn eisen voor het instemmen met de regeling en die zouden door de bond zijn aanvaard om een rechtzaak met Cercle te vermijden.

De toezeggingen waarvan sprake is:

1. Charleroimanager Mogi Bayat mag voortaan deelmaken uit van het directiecomité van de Profliga. De procedures die tegen Mogi en voorzitter Abbas Bayat lopen, worden ook kwijtgescholden.
2. De pas deze week aangeworven Ederson mag sowieso spelen in de competitiewedstrijd tegen Cercle (door zijn late aansluiting zou hij normaliter niet speelgerechtigd zijn).
3.De schorsing van Habibou wordt zodanig herschikt dat hij zeker speelgerechtigd is in de wedstrijd tegen Standard op 4 februari.
4. De overgang van nieuwkomer Paul Taylor van Anderlecht naar Charleroi wordt toch goedgekeurd (hoewel de reglementen in principe verbieden dat een speler binnen één transferperiode tweemaal getransfereerd wordt).





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.