Anderlecht met linke uitslag naar Cercle

ZATERDAG, 23 JANUARI 2010, 21:59 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond de heenwedstrijd in de beker tegen Cercle Brugge nipt gewonnen met 2-1. Paars-wit kwam vroeg op voorsprong, maar vergat daarna om die voorsprong uit te bouwen. Zo wordt het dinsdag nog spannend in Brugge.

Lukaku en Van Damme geraakten niet speelklaar. Zij werden vervangen door Kanu en Diandy. Ook geen Proto in doel want in bekerwedstrijden mag Schollen zich bewijzen. De wedstrijd was amper op gang gefloten toen Sergeant Kanu haakte in de grote rechthoek: strafschop voor Anderlecht. Boussoufa trapte de penalty makkelijk voorbij Verbist en na drie minuten stond de 1-0 al op het bord.

Legear en Kanu kregen daarna nog wel enkele kansen, maar de wedstrijd verwaterde wat na de vroege goal. Anderlecht was baas en hield de bal in de ploeg. Cercle kon Schollen op geen enkel moment bedreigen. Tom De Sutter moest nog voor de rust geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Suarez.

Na de rust kwam Cercle iets vinniger uit de kleedkamer, maar aan het spelbeeld veranderde niet veel. Kanu verdween nu in tegenstelling tot de eerste helft helemaal uit het spel. In de 64ste minuut liep Anderlecht, dat zich in slaap had laten wiegen, tegen een tegentreffer aan. Bozovic klopte Schollen op aangeven van Vossen: 1-1. Twintig minuten voor tijd greep Jacobs in en haalde Kanu naar de kant voor Frutos. Net na de invalbeurt van de Reiger klom Anderlecht verdiend weer op voorsprong. Kouyaté kon een slecht weggewerkte bal simpel in een leeg doel koppen. De ingevallen Frutos zorgde in het slot nog wel voor wat gevaar, maar doelpunten vielen er niet meer.

Zo trekt Anderlecht dinsdag naar Brugge met een kleine voorsprong, maar door het uitdoelpunt van Cercle is er nog niets beslist.