Jacobs: "In de Beker kan alles snel omslaan"

MAANDAG, 25 JANUARI 2010, 18:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de kleine winst van zaterdag zal Anderlecht voluit moeten gaan om zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker van België. "Cijferen is nooit een goede zaak", beseft ook Jacobs. "In de Beker kan alles heel snel omslaan."


"Als je in drie competities actief wil zijn, dan moet je er elke match staan en moet je kunnen leven met de snelle opeenvolging van wedstrijden", vertelde Ariël Jacobs op de persconferentie de dag voor de wedstrijd.

Door de afwezigheid van Juhasz en Bernardez schoof Jacobs zaterdag Deschacht naar het centrum van de verdediging en zette hij Diandy op linksachter. "Cristophe speelde op een plaats die de zijne niet is. Hij gaat deels in de fout bij het tegendoelpunt en dat heb ik hem ook gezegd, maar voor de rest heeft hij het verre van slecht gedaan", aldus de Anderlecht-coach.

Doordat Juhasz en Bernardez ook morgen niet speelklaar raken, selecteerde Jacobs voor het eerst Birger Longueville, een 19-jarige centrale verdediger die vorige zomer van Lille overkwam. "Birger boekte veel vooruitgang tijdens de stage in La Manga", verklaart Jacobs zijn keuze. "Je kan niet verwachten dat alle spelers van de tweede ploeg altijd klaar zijn voor het eerste elftal, maar het moet wel de bedoeling zijn om spelers die potentieel hebben in te schakelen in de A-ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.