"Waar ligt de grens van gezonde agressiviteit?"

DINSDAG, 26 JANUARI 2010, 14:31 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad reageert Ariël Jacobs op de uitspraak van Standard-collega Bölöni die zei dat Standard niet meer mocht tackelen. "Ik gooi geen steen, naar niemand, maar ons klimaat zit niet goed", aldus Jacobs.


"Ik zag zondag Monaco-Lyon op tv", vertelt de coach. "Daar waren ook harde tackles, waarvoor ik minstens geel verwachtte. Maar die kaart kwam er niet. Er werd niet geprotesteerd, de speler bleef niet over de grond rollen of stelde zich niet boos recht. Hier springt iedereen op die fases. Het is een sneeuwbaleffect, een vicieuze cirkel. Dit kan meerdere seizoenen meegaan."

"Ik ken de oorzaak of de oplossing niet. Zijn het de trainers die ertoe aanzetten? Zijn de spelers zo? Zijn het de beslissingen van de refs? De precedenten? Een logische oplossing zou zijn om tegen iedereen te zeggen om het rustig aan te doen. Maar iedereen wil strijd. Alleen: waar ligt de grens van gezonde agressiviteit?"

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.