Anderlecht uitgeschakeld in kwartfinales beker

DINSDAG, 26 JANUARI 2010, 22:32 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Geen Beker van België voor Anderlecht dit jaar. Na de nipte 2-1 zege uit de heenmatch werd het vanavond 1-0 in Brugge en dus stoot Cercle door naar de halve finales. Anderlecht haalde op een bevroren veld nooit zijn niveau.


Anderlecht begon met een onuitgegeven opstelling aan de terugwedstrijd tegen Cercle. Nicolas Frutos verscheen voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap. Verder begonnen ook Sare, Diandy en Chatelle in de basis. De jonge Birger Longueville nam plaats op de bank.

Cercle kende een goede start want na amper vijf minuten stond het al 1-0 voor. Bozovic werkte de bal knap en met enig geluk over Schollen binnen. De harde bevroren grasmat speelde beide ploegen parten want het niveau lag niet erg hoog. Anderlecht dreigde via een schot van Kouyaté en een kopbal van Frutos, maar Cercle kreeg op slag van rust nog de beste kans. Een afstandsschot van opnieuw Bozovic ging nipt over het doel van Schollen. Ruststand: 1-0.

Bij het begin van de tweede helft bleef Kouyaté in de kleedkamer, Lukaku kwam in zijn plaats. Ook na de rust kwamen de Bruggelingen er met momenten gevaarlijk uit. De paars-witte verdediging had zijn handen vol met de gretige aanvallers van Cercle. Anderlecht probeerde tegen te prikken, maar een schot van Kanu ging hoog over en Boussoufa had zijn dagje niet. Met nog twintig minuten op de klok werd Chatelle vervangen door Legear. Vidarsson en Vossen waren in het slot van de match nog dicht bij de 2-0, maar hun pogingen gingen net naast. Ook Anderlecht kon niet meer scoren in de slotminuten en is dus uitgeschakeld in de kwartfinales.

Vrijdag moet Anderlecht naar het Kiel voor de competitiewedstrijd tegen Germinal Beerschot.

Uitslag: 1-0
Doelpunten: 04' Bozovic (1-0)

Cercle Brugge: Verbist, Evens, Vidarsson, Viane, Cornelis, Bozovic, Boi, Foley, Kelhar, Vossen, Nyoni (82' Gjuzelov)
Anderlecht: Schollen, Mazuch, Deschacht, Kanu, Boussoufa, Chatelle (71' Legear), Kouyate (46' Lukaku), Frutos, Gillet, Diandy, Sare

Geel: 83' Diandy, 89' Mazuch
Rood: /

Scheidsrechter: Claude Bourdhouxe
Stadion: Jan Breydel
anderlecht-online forum