Aruna: "Beelden tegen Gent deden me pijn"

DINSDAG, 31 AUGUSTUS 2004, 12:32 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Voor zijn vertrek naar Ivoorkust, nam Aruna Dindane nog snel even de tijd om op de luchthaven zijn versie van de feiten te geven. "Het was heel zwaar", zuchtte de Afrikaanse spits. "Een weekje in Ivoorkust zal me goed doen."


"Na de Champions League-kwailficatie tegen Benfica stond ik echt op springen. Maar nu heb ik al wat tijd gehad om het allemaal te verwerken. Maar toch. De beelden van de match tegen Gent hebben me geweldig veel pijn gedaan. Wat wil je? Met de ploegmaats heb ik allerminst problemen. Na de zege tegen Gent heb ik zelfs naar Lamine Traore gebeld om hem te feliciteren. Ook mijn gabber Vincent Kompany probeerde ik te bereiken, maar dat is niet gelukt. Ik zit hier echt mee, man. Het spijt me dat ik toffe gasten als Pär Zetterberg en Walter Baseggio in de steek moest laten. Ook voor trainer Hugo Broos vind ik het jammer. Hij heeft veel voor mij gedaan."

"Ik ga geen uitspraken doen over de match tegen Gent. op het televisieverslag hebben ze toch vlot gewonnen. Beter zo. We zien wel of ik ooit nog zal spelen voor Anderlecht. Nogmaals, ik wil hier niet te veel over uitbreiden. Vanaf vandaag concentreer ik me volledig op de interland van zondag tegen Soedan. Alleen dit: Anderlecht heeft beslist, maar ik ook. Ik wil nog altijd tot een oplossing komen. Ik ben tot veel bereid. Ik ben een intelligent mens, ik wil geen verkeerde dingen doen. Ik ben trouwens altijd zo correct mogelijk geweest tegenover Anderlecht."

"Wegblijven van trainingen en een match, is misschien een zwaar vergrijp. Maar als ik alles op een rijtje zet, denk ik niet dat ik me veel te verwijten heb. Er zijn zaken die jullie niet weten. Vorig jaar kon ik gratis naar Manchester United. Ik heb dat niet willen doen. Ik tekende bij met de belofte dat ik later toch zou mogen vertrekken. Anderlecht wil nu eventueel mijn contract aanpassen. Dat klinkt goed. Zoals ik al zei: het is aan Anderlecht om er uit te geraken met mijn vertegenwoordigers."

"Ik wil ook duidelijk stellen dat niemand mij heeft beïnvloed, zoals wordt beweerd. Daar is niks van aan. Ik zweer je, niemand heeft mij beïnvloed. Dit komt uit mijn eigen hoofd. Als je vooruitgang wil boeken - sportieve dan, ik wil het niet eens hebben over de financiën - dan beslis je dat enkel en alleen voor jezelf. Dan hoeft er niemand op je in te praten."

"Ik weet niet wanneer ik nu zal terugkeren. Deze week bereiden we met de nationale ploeg de interland van zondag tegen Soedan voor. Dat zal me goed doen. In mijn geboorteland zal ik veel relaxer zijn. Na de match wil ik meetrainen met een plaatselijke club om mijn conditie te onderhouden. Welke? Vertel ik liever niet... (Aruna speelde van 1995 tot 2000 bij Asec Mimosa, die kunnen mogelijk een uitweg bieden). Pas als er een oplossing is, keer ik terug naar België."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.