Zijn schoenen oorzaak bekeruitschakeling?

DONDERDAG, 28 JANUARI 2010, 10:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De attente kijker zal het dinsdag zeker gezien hebben: veel Anderlecht-spelers hadden het tegen Cercle Brugge moeilijk om recht te blijven op de bevroren grasmat. Bij Cercle 'schaatste' men beter. Maakten de schoenen het verschil?


Bij Anderlecht kozen de meeste spelers voor klassieke zaalvoetbalschoenen. "Maar daarmee had je amper grip op het veld", geeft Cheikhou Kouyaté toe in Het Nieuwsblad. "Tot enkele seconden voor de aftrap twijfelden we met welke voetbalschoenen je best speelde."

Kanu en Mazuch waren de enige spelers die voor langere noppen kozen. Zij bleken het best te been. "Iedereen kiest de schoenen waarmee hij zich het best voelt. Dat is persoonlijk", vertelt Kanu. "Aan de rust heb ik nochtans tegen mijn ploegmaats gezegd dat het makkelijker voetballen was met noppen, maar alleen Chatelle veranderde."

Thuisploeg Cercle Brugge had duidelijk minder last met het bevroren veld. De jongens van Glen De Boeck begonnen aan de match met ijzeren noppen die lichtjes zijn bijgeslepen. Een ideetje dat ze overgenomen hebben van stadsgenoot Club. "De cilinder van de noppen is wat kleiner waardoor ze beter in het bevroren veld dringen. Het zijn wel reglementaire noppen van 14 millimeter", aldus Roland Rotty, teammanager van Cercle Brugge.



anderlecht-online forum