Marecek: "Spelinzicht is mijn sterkste troef"

DONDERDAG, 28 JANUARI 2010, 10:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Marecek is erg blij dat zijn transfer naar eindelijk is afgerond. "Ik weet dat Anderlecht mij al lang volgde", zo zegt hij. "Het is een serieuze stap vooruit in mijn carrière en een uitstekende springplank naar hogerop."


"Ik heb vaak met Ondrej Mazuch gebeld", vertelt Marecek in de kranten. "Ik speelde nog met hem samen bij Brno en de Tsjechische beloften. Hij heeft me overtuigd dat dit de ideale plaats is voor een jongere om te rijpen."

Nu hij een Anderlecht-speler is, willen we natuurlijk weten welk type voetballer hij is. "Ik ben een echte stofzuiger. Ik zou zeggen dat mijn sterkste troef mijn spelinzicht is." In Tsjechië werd Marecek al eens vergeleken met Milan-vedette Andrea Pirlo. "Misschien hebben we dezelfde stijl, maar niet hetzelfde niveau", blijft hij bescheiden.

De 20-jarige middenvelder beseft dat het niet makkelijk zal worden om zich meteen in de ploeg te spelen. "Ik zal geduldig mijn kans afwachten. Ik moet me op de training maar bewijzen bij de trainer. Eerst probeer ik me zo snel mogelijk te integreren. Ik zal al blij zijn als ik in het begin af en toen eens mag spelen."

Bron: Sporza



anderlecht-online forum