Hoe goed is Romelu Lukaku?

DINSDAG, 2 FEBRUARI 2010, 10:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn twee doelpunten tegen Germinal Beerschot is Romelu Lukaku de beste schutter in eerste klasse. Voor Het Nieuwsblad reden genoeg om ex-topschutter Erwin Vandenbergh hem te laten analyseren. Het rapport is verbluffend.


Snelheid: 8/10
"Gezien zijn gestalte en zijn gewicht is Romelu toch vrij snel. Een bliksemschicht is hij niet maar hij is toch rapper dan de normale speler. Zijn leeftijd speelt natuurlijk een rol. Vraag is of zijn lichaam niet verder zal uitzetten. Want als hij nog meer gewicht zou moeten meezeulen, beïnvloedt dat wel zijn snelheid."

Kracht: 9/10
"Dat hij in de eerste ploeg staat van Anderlecht op zijn zestiende, dankt hij aan die kracht. Zonder die body zou hij er niet staan. En omdat hij er bij de jeugd zo gebruik van maakte, weet hij ook hoe zijn kracht te gebruiken."

Schotkracht: 7/10
"Lukaku is redelijk tweevoetig, heb ik de indruk. Vorige vrijdag trapte hij de 1-0 toch mooi binnen met links. Perfect zijn z'n schoten nog niet, maar dat zou abnormaal zijn voor iemand van zestien jaar. Een atoomschot van twintig meter heb ik hem nog niet zien doen. Met zijn kracht moet hij niet bang zijn om van ver aan te leggen."

Kopspel: 7,5/10
"Ik vind hem beschikken over een goeie timing. Hij weet ook waar de bal moet worden geplaatst. Je lacht er misschien om, maar ik denk niet dat hij zijn ogen sluit wanneer hij kopt. Veel spelers doen dan wel. Naar kracht en timing toe heeft hij echter nog veel groeimarge."

Torinstinct: 8,5/10
"Op het vlak van spelinzicht heeft hij nog veel te leren. Dat kan ook niet anders voor zo'n jonge speler. Maar goals maken: dat kan je of dat kan je niet. En hij kan het. Romelu scoort echt wel gemakkelijk en op verschillende manieren. Hij duikt op wanneer het moet."

Motor: 8,5/10
"Van trainingen bij de jeugd overstappen naar een trainingsregime van een tot twee trainingen per dag met de eerste ploeg is niet te onderschatten. Tot op heden kan je echter niet spreken van een terugval. Hij heeft weinig tot geen spierblessures: het beste bewijs dat het goed zit met zijn fysieke gesteldheid."

Mentaliteit: 9/10
"Met zijn karakter zit het goed. Mij geeft hij een nuchtere indruk. In zijn verklaringen na een goeie match trekt hij nooit de aandacht naar zichzelf. Hij wordt goed begeleid, zowel door zijn familie als door zijn club. Zolang het tussen hem en zijn vader Roger klikt, kan hij veel leren. Journalisten horen dat misschien niet graag, maar het is belangrijk dat hij ietwat afgeschermd wordt."

Totaal: 57,5/70 of 82 procent



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.