Hanni leidt Anderlecht naar punt met hattrick

ZONDAG, 28 JANUARI 2018, 20:28 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In een spektakelrijke klassieker hebben Anderlecht en Standard 3-3 gelijk gespeeld. Sofiane Hanni was de grote man bij Anderlecht met drie doelpunten. Door dit gelijke spel loopt Anderlecht één punt in op Club Brugge, maar blijft het wel achter Charleroi op de derde plaats.

Hein Vanhaezebrouck verraste door zonder spits aan de partij te beginnen. Zowel Teodorczyk als Ganvoula begon op de bank. Hanni speelde centraal vooraan. Standard speelde met drie rasechte aanvallers en al na zes minuten scoorde er daar één van. Sa mocht na een hoekschop moederziel alleen intikken: 1-0.

Anderlecht reageerde tien minuutjes later. Kums stuurde Appiah diep en de Fransman trok de bal in één tijd voor doel. Hanni dook perfect voor doel en tikte de trakke voorzet voorbij Ochoa: 1-1. Lang kon Anderlecht niet genieten. Emond trapte eerst de 2-1 op Sels, maar Luyindama kende wel succes. De verdediger scoorde met een omhaal na een doorgekote hoekschop: 2-1.

Offensief bakte Anderlecht er weinig van en achterin was het soms bibberen. Weer Emond en Mpoku misten de kansen. Dat deed Anderlecht voor één keer niet. Saief stuurde Hanni diep, die hield Laifis prima af en trapte gekruist voorbij Ochoa: 2-2. En daar bleef het niet bij. Hanni onderschepte een te korte terugspeelbal, stormde alleen op Ochoa af, dribbelde de doelman en zorgde ervoor dat Anderlecht met een 2-3-voorsprong de rust in kon.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Standard kon niet meer zo gevaarlijk zijn als voor de pauze en Anderlecht deed ook niet echt beter (in het spel). Iets voorbij het uur hingen de bordjes plots in evenwicht toen Luyindama zijn tweede van de avond scoorde. Wéér na een hoekschop.

De gelijkmaker was voor Standard het sein om door te duwen. Cop probeerde tevergeefs een omhaal en Emond miste zijn zoveelste kans. Ook Dendoncker moest Sels even bijspringen en een bal van de roodharige spits van de lijn halen. Tien minuten voor tijd gooide Vanhaezebrouck met Ganvoula en Amuzu twee nieuwe offensieve krachten in de strijd (niet Teodorczyk, een signaal dat hij zal vertrekken?). Ganvoula kreeg nog de kans op 3-4, maar zijn kopbal strandde op Ochoa.

Door dit gelijkspel laat Anderlecht de kans liggen om over Charleroi naar de tweede plaats te wippen en om in te lopen op Club Brugge. De kloof met de leider blijft twaalf punten. Charleroi telt één punt meer. Volgende week krijgt Anderlecht met KV Mechelen de laatste in de stand op bezoek. Dan moet er wel gewonnen worden.

Score: 3-3
Goal(s): 6' Sa (1-0), 14' Hanni (1-1), 24' Luyindama (2-1), 41' Hanni (2-2), 44' Hanni (2-3), 63' Luyindama (3-3)

Standard:Ochoa, Cavanda, Luyindama, Laifis, Fae, Marin (83' Carlinhos), Cimirot, Mpoku, Emond, Cop (87' Djenepo), Sa
Anderlecht:Sels, Spajic, Dendoncker, Josué, Appiah, Trebel (79' Ganvoula), Kums, Saief, Gerkens (79' Amuzu), Sambi Lokonga, Hanni

Geel: 61' Josué, 66' Trebel, 90+2' Dendoncker

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Sclessin