Jacobs: "Match beslist door details"

DONDERDAG, 4 FEBRUARI 2010, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De late winning goal van Boussoufa maakte van Ariël Jacobs een gelukkige trainer. Toch beseft hij dat Anderlecht door het oog van de naald kroop. "We haalden niet het niveau van de voorbije matchen. Details beslisten de topmatch."


Eén van die 'details' was de rode kaart van Vargas. Of het terecht was, laat Jacobs in het midden. "Twee spelers gaan in duel en de scheidsrechter beoordeelt", aldus de Anderlecht-coach in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat de rode kaart een mentale tik betekende voor Club."

Voor de rode kaart had Anderlecht immers zijn handen vol met de Bruggelingen. "Ze verbaasde me in de eerste helft met veel beweeglijkheid. We verzopen op het middenveld en hadden het moeilijk met de infiltraties van Perisic en Dirar. We stuurden bij en gaven in de eerste helft slechts twee kansen weg."

Met elf tegen tien zag Jacobs zijn ploeg de match volledig in handen nemen. "Ik vond mijn spelers toen uitstekend reageren. Zowel conditioneel als mentaal bleken we top", aldus Jacobs, die Boussoufa in de slotminuut een fantastisch doelpunt zag maken. "Indien die bal op de paal strandt, wordt hem de verkeerde keuze verweten. Nu is het een wereldgoal, een echte Boussoufa-goal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.