Reacties Juhasz, Biglia en Van Damme

DONDERDAG, 4 FEBRUARI 2010, 10:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

'Moeizaam gaat ook', moeten ze gisteren bij Anderlecht gedacht hebben. Tot de laatste minuut was het knokken en de opluchting na de winst was dan ook erg groot. Zo ook bij Roland Juhasz, Lucas Biglia en Jelle van Damme.


Juhasz: "Hoefkens hing telkens rond mij"

"Als het geen doelpunt was, dan was het zeker penalty", doet Juhasz het verhaal van zijn doelpunt. "Hoefkens had zijn armen helemaal rond mij. Dat was trouwens bij elke fase zo."

De Hongaar besefte ook dat Anderlecht geen makkelijke avond had en dat het na de rode kaart beter liep. "Brugge ging met een andere spits spelen en we kregen meer ruimte."

Biglia: "Paar keer van systeem veranderd"

"We hebben afgezien en geleden", was Lucas Biglia in HN erg eerlijk na de match. "Het was een moeilijke wedstrijd. We veranderden tijdens de wedstrijd een paar keer van systeem, waardoor het telkens aanpassen was."

Over de rode kaart was hij kort. "Het is de keuze van de scheidsrechter. Toen ik Kouyaté hoorde schreeuwen, heeft mij dat wel geraakt."

Van Damme: "Mentaal een goede match gespeeld"

"Vooral mentaal hebben we een goeie match gespeeld. Soms kan een team een tandje bijsteken als het met een man minder valt. Maar wij hebben daar het meeste van geprofiteerd. De laatste 20 minuten voelde ik: "We moeten gaan"."

Ook Van Damme beseft dat de rode kaart licht gegeven was. "Erg discutabel en overdreven. Maar de ref is ook een mens en er is het reglement", besluit hij voor de microfoon van Sporza.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.