Voorbeschouwing: Anderlecht - Sint-Truiden

ZATERDAG, 6 FEBRUARI 2010, 15:49 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht versloeg woensdagavond Club Brugge met 3-2 en verstevigde zo zijn eerste plaats in het klassement. Met een 9-punten bonus begint het aan de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League.


Die grote kloof sloeg het door tegen bijna alle ploegen uit de eerste klasse punten te pakken. Bijna, want dit seizoen kon het nog niet gelijkspelen of winnen van Sint-Truiden en laat nu juist die ploeg vanavond afzakken naar het Astridpark.

STVV gaat al jaren door het leven als giantkiller. Ook dit jaar maakte het tegen Anderlecht die reputatie waar. Op Stayen won het met 2-1. De enthousiaste Kanaries verschalkten Proto in de beginfase twee keer en hielden daarna knap stand. Nu willen Brepoels en zijn jongens die stunt van midden september herhalen. Dat zal niet zo eenvoudig worden, want Anderlecht won de voorbije 6 seizoenen thuis van de Limburgers

De trainer van STVV kan alvast rekenen op zijn typeploeg. Ook Jacobs kan kiezen uit een ruime selectie. Enkel Polak en Wasyl ontbreken nog. De trainer van Anderlecht, die vanavond voor de 200ste keer als coach op bank zit in de Belgische eerste klasse, laat mogelijk dezelfde starten die Club Brugge versloegen. Kanu moet daardoor weer op de bank plaatsnemen.

Het duel van vanavond wordt ook een strijd tussen de topschutters. Lukaku draagt voor het eerst het shirt met daarop de Gouden Stier van de topschutter. Met 12 treffers scoorde hij net één goaltje meer dan zijn voorganger Sidibe, die maar wat graag in het Astridpark de trui wil heroveren.

Aftrap: 20u
Stadion: Constant Vanden Stockstadion
Scheidsrechter: Peter Vervecken

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Biglia, Kouyaté,Van Damme, Boussoufa, Legear, Lukaku
Invallers: Schollen, Kanu, Suarez, Rnic, De Sutter, Frutos, Saré

Geblesseerd: Wasilewski, Polak
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : SINT-TRUIDEN : : :

Mogelijke opstelling: Mignolet, Cantallupi, Euvrard, Odoi, Chimedza, Delorge, Mennes, Schouterden, Wagemakers, Sidibé, Wilmet
Invallers: Muyters, Thijs, Buysens, Onana, Charai, Appeltans, Siani

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Cantallupi

Vorige jaren:
2007-2008: 4-1
2006-2007: 2-0
2005-2006: 3-0
2004-2005: 2-1
2003-2004: 3-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 100%
Verlies: 0%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 65.71%
Verlies: 14.29%
Gelijk: 20%





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.