Bevestiging: Anderlecht huurt Markovic

DONDERDAG, 1 FEBRUARI 2018, 00:53 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Lazar Markovic wordt door Anderlecht gehuurd van Liverpool. Daarmee is de verrassing compleet na een transfersoap die de hele dag duurde. Paars-wit leek met Mitrovic een oude bekende terug te kunnen halen naar het Astridpark, maar geraakte er niet uit met Newcastle. 

Kort voor het sluiten van de transfermarkt, kwam Mogi Bayat dan toch nog op de proppen met een haalbare versterking: Markovic wordt geleend van Liverpool. De Serviër realiseerde een toptransfer van Benfica naar de Engelse grootmacht, maar kon de verwachtingen niet inlossen. Een hele reeks uitleenbeurten volgden en Anderlecht wordt nu zijn volgende bestemming voor een half jaar. Bij vele fans zal dit scenario waarschijnlijk herinneringen oproepen aan de mislukte uitleenbeurten van Djuricic en Marin. Er kan dus wel degelijk gesproken worden van een verrassende wending in het spitsendossier.

Na Saief en Moriako, is Markovic de derde versterking. Aan de uitgaande zijde vallen vooral de transfers van Hanni en Stanciu op. Eerder verlieten ook Harbaoui en Beric de club. Anderlecht gaat zo de laatste fase van het seizoen in met een aantal serieuze wijzigingen op sleutelposities. Dit bezorgt trainer Van Haezebrouck meteen ook een serieuze test: hoe snel kunnen de nieuwe spelers ingepast worden? Het wordt afwachten ... 



anderlecht-online forum