Burnley helpt Anderlecht aan mooie transfersom Hanni

DONDERDAG, 1 FEBRUARI 2018, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Tot na 3 uur in de ochtend werd er in Anderlecht gisteren onderhandeld over de transfer van Sofiane Hanni. Met succes voor Anderlecht, want dankzij de interesse van Burnley slaagde paars-wit erin om de transfersom nog een stuk omhoog te krijgen.

Een eerste bod van Spartak Moskou bedroeg 5,5 miljoen euro. De Russen wilden Hanni heel erg graag want hun sportief directeur en clubadvocaat waren persoonlijk naar Neerpede afgezakt om te onderhandelen. Naast Herman Van Holsbeeck en Sofiane Hanni zelf zat ook Mogi Bayat mee rond de tafel.

Hoewel in Rusland de transfermarkt open is tot 24 februari, wilde Spartak snel handelen. Burnley kwam immers op de proppen en Spartak had schrik dat ze Hanni zouden verliezen aan de Engelse club. Daarom verhoogden ze hun bod tot acht miljoen euro. Anderlecht hapte toe. 650.000 euro van dit bedrag gaat naar KV Mechelen, dat recht had op 10 procent van de meerwaarde bij een doorverkoop. Ook enkele makelaars passeren langs de kassa. Finaal houdt Anderlecht 6,9 miljoen euro over aan de verkoop van Hanni, voor wie het anderhalf jaar geleden zelf 1,5 miljoen euro betaalde.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.