Van Holsbeeck: "Zitka houden na carrière"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2010, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck vreest dat Daniël Zitka erg moeilijk krijgt om na zijn blessure opnieuw een basisplaats te veroveren. "Daniël zal moeten kiezen. Hij kan bij ons blijven, maar dan is hij niet zeker van een basisplaats."


De Anderlecht-manager kan begrijpen dat Zitka nog hoopt om enkele jaren te voetballen. In Het Nieuwsblad denkt hij wel dat de Tsjech hiervoor meer kansen heeft bij een andere club.

Mocht Zitka vertrekken, dan hoopt Van Holsbeeck wel dat hij na zijn spelersloopbaan terugkeert. "Daniël is een echte clubman. Na zijn carrière willen we hem zeer graag een plaats binnen de club aanbieden, bijvoorbeeld als jeugdtrainer", zo zegt hij.

"We hebben bij Anderlecht een traditie om iconen een kans te bieden. Spelers als Zitka, Iachtchouk of Bassegio zijn altijd welkom." In een recent verleden kregen onder meer Glen De Boeck, Pär Zetterberg en Johan Walem een functie binnen de club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.