Nieuw puntenverlies en ditmaal tegen de hekkensluiter

ZONDAG, 4 FEBRUARI 2018, 16:23 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht zit in de problemen, zoveel is duidelijk na nieuw puntenverlies en dit maal tegen de hekkensluiter. Paars-wit speelde ongeïnspireerd, slikte andermaal twee doelpunten en miste opnieuw een penalty. Het bleef zo steken op een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg nam een matige start maar kwam wel snel op voorsprong. Morioka bracht de bal goed voor en Ganvoula kopte knap de 1-0 tegen de touwen. KV Mechelen was niet onder de indruk en had ook voor de openingsgoal al een paar keer gedreigd. Sels hield Anderlecht aanvankelijk nog recht, maar Bandé maakte vijf minuten na de 1-0 al gelijk. Vanaf dan ging het bergaf met de landskampioen: Mechelen had de betere kansen en scoorde zelfs nog eens toen Spajic de bal in eigen goal devieerde. De verdediging kraakte, maar Sels voorkwam nog verdere schade: 1-2 aan de rust.

Ook na de pauze zat er weinig beterschap in, ondanks de inbreng van Chipciu en Gerkens. Anderlecht probeerde wel, maar miste creativiteit en overtuiging om er iets van te maken. Ganvoula stelde wel nog gelijk met zijn tweede kopbaltreffer van de avond, maar veel meer dreiging zat er niet in. KV Mechelen loerde op de counter, maar was niet snedig genoeg om te scoren.

Tien minuten voor tijd had het dan toch nog gekund: Morioka werd aangetikt in de zestien: penalty. De Japanner ging zelf achter de bal staan ... en trapte naast. De wedstrijd eindigde zo op een 2-2 gelijkspel. Voor paars-wit dreigt een verloren seizoen.

Score:2-2
Goal(s): 10' Ganvoula (1-0), 15' Bandé (1-1), 22' Spajic (1-2, own), 56' Ganvoula (2-2)

Anderlecht:Sels, Spajic, Dendoncker, Deschacht, Appiah, Kums, Sambi Lokonga (46' Gerkens), Saief, Morioka (89' Dauda), Azevedo (46' Chipciu), Ganvoula
KV Mechelen: Coosemans, Bagayoko, Cocalic, El Messaoudi, Cobbaut, Sylla, Schoofs (68' Camus), Matthys (79' Verdier), Rits, Tainmont, Bandé (90+1' Smolders)

Geel:49' Spajic, 58' Dendoncker, 80' El Messaoudi, 90+2' Verdier