Van Holsbeeck: "Moeten gezonde ambitie hebben"

WOENSDAG, 17 FEBRUARI 2010, 12:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck steekt zijn ambitie niet weg bij het vertrek naar Bilbao: Anderlecht moet geloven in de kwalificatie. Voor de jonge spelers ziet hij dit als een test. "Veel van hen hebben de ambitie om in Spanje te belanden."


"Als je Europees kunt overwinteren en je kunt op bezoek bij Ajax winnen, dan moet je toch een gezonde ambitie hebben tegen Bilbao", vertelt Van Holsbeeck aan Sporza.

Toch zal het niet makkelijk worden, daarvoor waarschuwden de Anderlecht-scouts al. "Ze vertelden dat Bilbao vooral thuis heel sterk is. Het komt erop aan om de eerste 20 minuten stand te houden en proberen om daar geen goal tegen te krijgen. Dan kunnen we het misschien forceren in de terugmatch."

Van Holsbeeck zal morgen ook de prestaties van de vele jonge spelers met argusogen volgen. "Ik vind het ook belangrijk om te zien ze evolueren. Die hebben nog een progressiemarge en ik wil zien of ze dit ook aankunnen. Dat is ook voor hen interessant, want veel van hen hebben toch de ambitie om in Spanje te belanden bij een club zoals Bilbao."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.