"Bilbao-fans oorzaak van de rellen"

ZATERDAG, 20 FEBRUARI 2010, 19:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee dagen na de wedstrijd tegen Bilbao raken ook meer details bekend over de rellen die zich na de match voordeden. Uit meerdere bronnen van Belgische kant valt te horen dat Baskische fans de oorzaak van de rellen zijn.


In Het Nieuwsblad doen enkele aanwezige supporters het verhaal. Volgens hen gooiden de Bilbao-fans tijdens de wedstrijd met muntstukken, ijzeren staven en flessen. Er werd zelfs vanuit Baskische vakken geurineerd op de Anderlecht-aanhang. Het is bovendien erg opmerkelijk dat de Anderlecht-fans in een vak geplaatst werden net onder de harde kern van Bilbao.

"Verschillende doodbrave supporters konden niet anders dan het veld opspurten want ze werden langs alle kanten bekogeld. Een regelrechte schande was het", getuigt een aanwezige supporter. Volgens hen greep de politie ook niet in. "Wel integendeel, ze beschoten ons met rubberkogels en pakten enkele Anderlecht-fans op."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.