Coucke speelt het fair in dossier-Milic

DINSDAG, 20 FEBRUARI 2018, 06:59 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Tot zijn laatste dag bij Oostende blijft Marc Coucke het beste doen voor de kustploeg. De toekomstige voorzitter van Anderlecht heeft samen met Antonio Milic beslist om de eenzijdige optie om zijn contract te verlengen tot 2019 te lichten. Opmerkelijk, want velen gingen ervan uit dat Milic in juni naar Anderlecht zou komen.

Op de laatste dag van de wintertransferperiode toonde Anderlecht plots interesse in Milic. Herman Van Holsbeeck sprak zelfs met zijn makelaar. Om de schijn van belangenvermenging te voorkomen, werd de transfer echter snel afgeblazen. Wel veronderstelde iedereen dat Milic na het seizoen naar het Astridpark zou verhuizen. Zijn contract liep dan immers af. 

In de overeenkomst tussen Oostende en Milic staat echter een clausule die bepaalt dat KVO het contract van Milic eenzijdig kan verlengen tot 2019. Dat zal nu gebeuren. Zo kunnen de kustboys in de zomer een mooie transfesom vragen voor de verdediger. Enkele jaren geleden betaalde het zelf 500.000 euro aan Hajduk Split. Naast Anderlecht tonen nog clubs, onder meer Atalanta, interesse.

Met dit gebaar toont Coucke dat hij tot op de laatste dag zich blijft inzetten voor Oostende en zijn toekomstige club geen cadeautjes geeft. Al zijn er ook kwatongen die beweren dat Oostende de transfersomvan Milic nodig heeft om de schulden af te betalen bij ... Marc Coucke.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril, Junior Verbeeke)anderlecht-online forum