Anderlecht maant supporters aan tot kalmte

DINSDAG, 23 FEBRUARI 2010, 17:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het bestuur van Anderlecht heeft in een officieel bericht zijn fans opgeroepen zich donderdag tegen Athletic Bilbao te gedragen. "De reputatie van Paars-Wit en zijn supporters staat op het spel. Wraak heeft geen enkele zin."


Manager Herman Van Holsbeeck roept op om geen wraak te nemen voor de onlusten van vorige week. "De rivaliteit speelt zich af op het veld, al voetballend, en niet in de tribunes of op straat", zo zegt hij.

"De bezoekende supporters zijn welkom in Brussel en we willen hen zoals steeds gastvrij ontvangen. Voetbal is een feest. Laten we dat zo houden. Wat vorige week in Bilbao is gebeurd is mag in geen enkel geval in het Constant Vanden Stock stadion herhaald worden."

Vanden Stock: "Laten we het goede voorbeeld geven"

Ook voorzitter Roger Vanden Stock hoopt dat de Anderlecht-supporters het imago van de club en haar vele sportieve fans niet bekladden. "De grote meerderheid van onze supporters houden van voetbal. We hebben een goede band met de Europese competities en willen dat zo houden."

"Wangedrag kan leiden tot hoge boetes, spelen in een leeg stadion en zelfs tot uitsluiting. Laten we het goede voorbeeld geven en de ploeg aanmoedigen op een sportieve manier."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.