Kan Anderlecht zijn goudhaantjes behouden?

ZATERDAG, 27 FEBRUARI 2010, 12:48 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Kan Anderlecht deze zomer zijn goudhaantjes nog behouden? Dat is één van de vragen die Gazet van Antwerpen voorlegde aan drie voetbalkenners, met name Hugo Broos, Paul Van Himst en Marc Wilmots.


Hugo Broos: "Er zijn nu twee vragen belangrijk. Eén: is Anderlecht sterk genoeg om Lukaku, Boussoufa en Biglia te houden? En twee: willen zij zelf nog wel blijven? Van de kant van Anderlecht zal het geen probleem zijn om de echte topbedragen te weigeren, alles zal afhangen van de spelers én in het geval van Lukaku: van zijn entourage. Blijven zij ook even koel als de Europese kleppers met geldbiljetten komen zwaaien? Uit de grond van mijn hart hoop ik dat zij ervan overtuigd zijn dat Romelu tien keer beter nog twee jaar bij Anderlecht blijft dan nu al weg te gaan. Bij de Europese top willen ze echt niet horen dat hij nog tijd nodig heeft en rustig moet groeien."

Paul Van Himst: "Na donderdag moet Anderlecht alleen maar nóg meer schrik hebben, zoveel is zeker. (lacht) Volgens mij is de vraag niet 'kan Anderlecht zijn topspelers nog behouden?' máár 'willen zij nog wel blijven?'. Anderlecht kan waarschijnlijk nooit betalen wat de Europese topclubs hun spelers aan salaris kunnen voorleggen. Het is bekend dat Boussoufa en Biglia ooit een stapje hogerop willen zetten. Voor Lukaku staan de clubs al maanden in de rij. Ik hou mijn hart vast. Eén topspeler kan Anderlecht nog wel missen maar twee of drie is van het goede te veel."

Marc Wilmots: "Anderlecht en de spelers zullen elke aanbieding grondig moeten afwegen. Door de uitstekende prestaties in de Europa League groeit de kans dat Boussoufa, Biglia, Lukaku en Juhasz deze zomer opgejaagd wild zullen zijn, maar dat is altijd zo geweest, dat is niks nieuws voor het Belgisch voetbal. Het houdt ook voordelen in, op deze manier ontdekken we steeds nieuwe talenten. Wie kende Jovanovic drie jaar geleden? Niemand! Maar goed, ik zou Lukaku de raad geven om nog twee, drie jaar bij Anderlecht te blijven om zich zo verder te ontwikkelen. Het is te vroeg voor een transfer naar het buitenland. Ook Boussoufa en Biglia moeten goed nadenken. Als je ze donderdag over het veld zag dartelen, dan merk je meteen dat ze gelukkig zijn. Gaan ze in het buitenland ook de kans krijgen om Europees te spelen? Geld is niet alles in het leven en bij Anderlecht verdienen ze ook goed.

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.