Play-off-ambities krijgen meteen forse knauw

ZONDAG, 1 APRIL 2018, 20:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht lijkt al na één speeldag in de play-offs zijn titelambities te mogen opbergen. Het verloor thuis met 0-2 van AA Gent, dat nu naast de Brusselaars komt. Als Club Brugge morgen wint van Racing Genk, bedraagt de kloof negen punten.

Zoals verwacht begon Alexis Saelemaekers als rechtsback. De jongeling speelde zonder schroom. Hij toonde lef en initiatief en dat kon de Anderlecht-aanhang wel smaken. Hein Vanhaezebrouck verraste wel door Leander Dendoncker op het middenveld te posteren als vervanger van de geschorste Adrien Trebel. De aanvoerder speelde ook daar een belabberde partij.

De partij begon met een grote mogelijkheid voor Gent, maar Dejaegere trapte onbegrijpelijk over. Anderlecht nam vervolgens het commando over, maar groot gevaar leverde dat niet op. Het was integendeel Gent dat via Kalu opnieuw dicht bij de 0-1 kwam. Op het halfuur riep heel Anderlecht om een rode kaart voor Foket. Onterecht, bleek uit de herhaling, hij stopte Gerkens correct af. 0-0 aan de rust.

Meteen na de pauze zette Kalu een actie op voor de bezoekers. Hij bediende Dejaegere en deze keer miste die niet: 0-1. Op het uur vraagt Spajic een strafschop voor truitje-trek. De videoscheidsrechter wordt geraadpleegd, maar de bal gaat niet op de stip. Aan de overkant leidde een slappe inspeelpass van Dendoncker bijna tot de 0-2, maar hij kon zijn foutje zelf nog rechtzetten.

Tien minuten voor tijd zette Vanhaezebrouck alles op alles. Hij haalde er verdedigers Saelemaekers en Sa uit voor aanvallers Ganvoula en Markovic. Helaas zonder succes. Vijf minuten voor tijd kreeg Gent een strafschop na een fout op Verstraete. Sels redde de elfmeter van Kubo, maar in de rebound kon de Japanner wel scoren: 0-2 en wedstrijd gespeeld.

Score: 0-2
Goal(s): 47' Dejaegere (0-1), 86' Kubo (0-2)

Anderlecht:Sels, Saelemaekers (81' Markovic), Sa (78' Ganvula), Spajic, Obradovic, Dendoncker, Kums, Gerkens, Morioka, Saief, Teodorczyk
AA Gent:Kalinic, Foket, Gigot, Bronn, Asare, Esiti, Verstraete (90' Rotsed), Dejaegere (79' Kubo), Kalu, Janga, Simon (73' Tsjakvetadze)

Geel: 31' Teodorczyk, 38' Saelemaekers, 51' Obradovic, 57' Asare, 83' Kubo, 85' Spajic
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion