Bang afwachten voor nieuwe grasmat

VRIJDAG, 6 APRIL 2018, 08:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Gisteren en ook vandaag nog wordt de nieuwe grasmat in het stadion van Charleroi aangelegd. Iedereen hoopt dat het terrein in orde raakt om vanavond te spelen. "Negen kansen op tien dat we kunnen spelen", zegt men bij Charleroi. Maar Hein Vanhaezebrouck stelt zich vragen over de toestand van de nieuwe grasmat.

Dinsdag ging de toestand van het gras van Charleroi plots fors achteruit. Een ziekte of een menselijke fout, dat weet men nog niet. Meteen werd beslist om in allerijl een nieuwe grasmat aan te leggen. Gisteren om 15.30 uur was de helft al gelegd.

Vanavond om 19 uur keurt scheidsrechter Alexandre Boucaut het terrein. Het gras zal er liggen, maar de vraag is in welke toestand. Normaal hebben nieuwe graszoden drie dagen de tijd nodig om zich vast te hechten aan de ondergrond. "Veel zal afhangen van hoe zwaar de graszoden zijn", vertelt Anderlecht-coach Vanhaezebrouck. "Als ze zwaar zijn, kan het misschien. Zijn ze te licht, dan kan alles loskomen. Ik speelde alleszins nog nooit op gras dat 24 uur voor de wedstrijd werd gelegd."



anderlecht-online forum