De spelers over de terugkeer van Aruna

WOENSDAG, 8 SEPTEMBER 2004, 23:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na exact twee weken afwezigheid traint Aruna Dindane vanmiddag weer mee met Sporting Anderlecht. Bestuur, trainersstaf en spelers heten de rebelse Ivoriaan van harte welkom.

Champagne zal er niet vloeien vandaag in het Vanden Stockstadion. Het moet niet te gek worden. Maar van de manager tot de terreinverzorger, allemaal slaken ze een diepe zucht van opluchting omwille van de terugkeer van een verloren zoon. Niemand die het Afrikaanse slangenmens iets kwalijk neemt, zo valt in de coulissen te vernemen. De spelersgroep staat unaniem achter de Gouden Schoen. Toch zijn ze met heel weinig, de paarswitte voetballers die dat ook openlijk wereldkondig maken. Aruna Dindane, ondanks alles zal het nog lang een heikel thema blijven.

"Ik ben altijd achter Aruna blijven staan", zegt Olivier Deschacht. "Niet alleen omdat hij zo'n goeie sjotter is, maar zeker ook omwille van zijn menselijke kwaliteiten. Een toffe gast waarmee we nooit problemen hadden. We ontvangen hem met open armen. Vraag me niet naar het waarom van zijn actie. Ik kreeg nog niet de kans met hem te spreken. Op donderdag zullen we gewoon doen alsof er niks gebeurd is. Dat lijkt me het beste. Of hij een boete moet krijgen? Ik ben zijn baas niet."

"Hij is van harte welkom", zegt ook Pär Zetterberg. "Tijdens zijn verblijf in Ivoorkust stuurde ik hem een sms-je met de vraag hoe het ging. Hij heeft niet geantwoord. Geen probleem, ik ben zeker dat hij meer relaxed terugkeert. Weet je, Aruna is heel belangrijk voor ons. Ons systeem is in ruime mate op hem afgesteld. Deze oplossing is een zegen voor iedereen."

"Niemand voelt zich in de steek gelaten. Ik aanvaard zijn excuses. Al kan ik wel begrijpen dat hij een financiële sanctie krijgt. Je moet als club een voorbeeld stellen. Reglementen zijn er om nageleefd te worden, anders komt er 's winters gegarandeerd een pak spelers te laat terug uit vakantie. Maar hoe groot die boete moet zijn, dat is werk voor het bestuur."

Zetterberg beheert mee de boetepot van Anderlecht, hij zal daarover dus wel een idee hebben. "Nee, echt niet hoor", klinkt het. "Ik ken het prijskaartje niet. Hooguit regel ik op het eind van het seizoen een etentje met de opbrengst, en dat is het dan. (lachend) Iemand als Kompany spijst onze kas goed, dat klopt."

Ondertussen is het kastje van Aruna nog altijd leeg, zo bevestigt Lamine Traore, zijn buurman in de kleedkamer, én een grote boezemvriend. "Ik zag er persoonlijk op toe dat niemand die plaats innam", grapt de Burkinees.

Trainer Hugo Broos tenslotte wil niet te veel woorden meer vuil maken aan de hele affaire. "Ik mag hem donderdag verwachten, meer weet ik niet. Daarmee is voor mij de zaak afgesloten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.