Standard countert zich naar zege in het Astridpark

DONDERDAG, 10 MEI 2018, 16:31 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas met 1-3 verloren van Standard. Anderlecht was de betere ploeg, maar botste op dodelijk efficiëntie bezoekers.

Anderlecht was heer en meester in de eerste helft. Morioka, Markovic en Teodorczyk lieten opgelegde kansen liggen. Sels bleef werkloos voor de pauze. 0-0 halverwege.

Anderlecht had halverwege de eerste helft een strafschop moeten krijgen na een ferme duw in de rug van Morioka. Anderlecht kreeg hem echter niet.

Kort na de pauze sloeg Standard een eerste keer toe. Na een hoekschop van Anderlecht begon Edmilson aan een lange ren. Gerkens liet na om een professionele fout te malen, Najar verdedigde slecht, Sels had het schot van Edmilson misschien kunnen pakken. 0-1.

Vijf minuten later stond het 0-2. Emond werkte een voorzet van Edmilson tegen de netten. Twee minuten later was Emond zelfs dicht bij de 0-3.

Daarna was het opnieuw al Anderlecht wat de klok sloeg. Na een warrige fase trapte Gerkens via de voet van Teodorczyk de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Anderlecht bleef aandringen en had kansen op de gelijkmaker, maar Edmilson  deed uiteindelijk het licht uit. Opnieuw na een paars-wit corner. Andermaal zag Najar er niet goed uit. 1-3.

Vier kansen, drie doelpunten. Twee keer na een corner van Anderlecht. Standard maakt zo pijnlijk duidelijk wat Hein al weken zegt. "We missen efficiëntie."

Standard droomt zo opnieuw van de titel. Anderlecht moet hopen op plek twee.