Leya Iseka wellicht naar Oostende

DONDERDAG, 24 MEI 2018, 08:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht blijft zaakjes doen met KV Oostende, maar ook in de omgekeerde richting. Het Nieuwsblad schrijft dat de kustploeg Aaron Leya Iseka komend seizoen zal huren van Anderlecht. Mogelijk volgen nog twee spelers, Aristote Nkaka buiten beschouwing gelaten.

Het is toegelaten om drie spelers van één club te huren. Daarom dat Anderlecht en Oostende een speciale constructie opzetten voor Nkaka. De voorbije dagen lazen we dat Anderlecht Nkaka zou overnemen van Oostende en meteen terug verhuren. Het Nieuwsblad weet nu dat Nkaka eigendom blijft van Oostende, maar er een overeenkomst is dat de middenvelder in de zomer van 2019 zeker naar Anderlecht zal verhuizen.

Leya Iseka werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Zulte Waregem. Hij scoorde er zes keer in de competitie, één keer in de beker en twee keer in de Europa League. Zijn laatste doelpunt dateert echter al van 10 december. Na de komst van Hamdi Harbaoui verdween Leya Iseka naar het tweede plan. Tijdens Play-Off 2 speelde hij amper elf minuten.



anderlecht-online forum