Jacobs: "Naar Club om te winnen"

DONDERDAG, 15 APRIL 2010, 08:44 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Het stemde Ariël Jacobs tevreden om weer te winnen, al was hij ook kritisch. "We hebben op een andere manier vorige week tegen Club hetzelfde voorgehad", zegt Jacobs. "Een resem kansen krijgen om het af te maken en het niet doen."


"We wisten dat Kortrijk op de counter zou speculeren. Dat bleek ook in het begin, want ze kwamen er een aantal keer goed uit. De fouten lagen bij ons want onze balcirculatie was te traag waardoor de tegenstander zich kon organiseren", aldus Jacobs bij Sporza.

"Het doelpunt op stilstaande fase heeft de wedstrijd opengebroken. Daarna gingen we sneller spelen en dat leverde kansen op. Het is zuur dat we niet meer scoorden omdat we duidelijk sterker waren. Het publiek verdiende meer, we hebben het uitsluitend aan onszelf te wijten."

Door de nederlaag van Club Brugge kan Anderlecht zondag kampioen worden als het de topper wint. "Ik heb deze week gezegd dat we eerst opnieuw ons voetbal moesten terugvinden en niet in de eerste plaats denken aan de titel. Dat geldt ook voor de match van zondag in Brugge. We gaan niet naar Club om kampioen te worden, maar om de wedstrijd te winnen. Als dat samenloopt met de titel, des te beter", zo besluit Jacobs.anderlecht-online forum