Wat schrijven de kranten?

MAANDAG, 19 APRIL 2010, 10:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Alle kranten berichten vandaag uitvoerig over de landtitel van Anderlecht. De teneur is overal hetzelfde: Anderlecht is de oververdiende kampioen. Sporza zette de krantencommentaren op een rijtje en wij willen ze u niet onthouden.


Het Nieuwsblad: "Titel van de honger"

"Minder dan een jaar geleden werden nog de doodsklokken geluid in het Vanden Stockstadion na een dramatisch seizoen. Knap hoe vooral directeur Van Holsbeeck de hele club meesleurde in het allesoverheersende revanchegevoel voor het "onrecht" van de testduels."

"De razende titelhonger na twee jaar Standard-euforie dreef een hertimmerd paars-wit naar de aankomst waarbij de tweede niet eens op de foto staat. Ariël Jacobs kan pas volgend seizoen bewijzen dat hij een toptrainer is. De grinta zal minder zijn en dan is Anderlecht kwetsbaar. Een paars-wit met Boussoufa en Lukaku heeft genoeg kwaliteit om in België te overheersen. Maar zonder de gretigheid van dit seizoen lukt het niet."

Het Laatste Nieuws: "Titel met gouden rand"

"Sterren komen en sterren gaan, in België nergens meer als op Anderlecht. De rij sluit momenteel bij Mbark Boussoufa. Ster van dit seizoen met stip. Boussoufa is "Bous" geworden in het Astridpark. Anderlecht is zijn huis geworden, waar iedereen naar hem luistert. Boussoufa op één in onze artiestenparade, met Lukaku en Biglia mee op het podium."

"Coach zijn op Anderlecht doet een mens degenereren. Niet zo bij Ariël Jacobs. Zijn haar blijft maar groeien. Een hedendaagse Samson. Jacobs is Hiddink op een lager niveau: gentleman, wijsgeer en een strenge maar rechtvaardige vader in de kleedkamer. De bewaker ook van de zeden en goed voetbal."

Het Belang van Limburg: "Le nouveau Anderlecht est arrivé"

"Precies in het jaar van de doorbraak van tal van jongeren, lijkt de ploeg volwassen geworden. Elk nadeel bleek zijn voordeel te hebben. De rangen sloten zich na de blessure van Wasilewski. Het uitvallen van Polak zorgde voor de ontbolstering van Kouyaté. En vooral: de economische crisis liet de club voluit de kaart van de jeugd trekken. Lukaku mag de Belgische voetbalharten met hoop vullen."

Gazet van Antwerpen: "Stille imagoswitch"

"De macht rust opnieuw in Brussel. Zo groot de macht, zo groot de overmacht. Het is het verhaal van het hele seizoen van Anderlecht. Een jaar zonder één clichématig dipje en waarin zelfs de halvering van de Brusselse punten na 30 speeldagen nooit meer dan een detail was."

"De subtiele, haast geruisloze imagoswitch is een van de fundamenten van het huidige machtsherstel. Het is heus niet lang geleden dat paars-wit elk jaar wel goed was voor een handvol relletjes. Vergeleken met de woelige Luikse wateren was Anderlecht dit seizoen haast een zee van rust en stilte. Geen onvertogen woord viel er in het Astridpark te noteren."

De Morgen: "Eén constante: Mbark B."

"Als tegenstanders van de kampioen op zoek zijn naar een dader, dan zal die zoektocht nooit lang duren. Zonder afbreuk te doen aan de rol van de coach en die van het 16-jarige wereldwonder, is de naam van de kampioenenmaker echt wel bekend: Mbark Boussoufa heeft Anderlecht er weer bovenop getild."

"Cijfers liegen nooit. Vandaag zit hij aan 19 assists en 13 goals. Anderlecht heeft een jonge groep die nog aan het groeien is. En ook daar heeft Boussoufa zijn rol gespeeld. Hij houdt van jonge voetballertjes. Lukaku en Boussoufa hebben gepraat over "waar de bal moet komen" en dat maakte van hen een koningskoppel."

Gazette des Sports: "Ariël heeft zijn hemel verdiend"

"Ariël Jacobs heeft zijn eerste weddenschap gewonnnen: voor het eerst kampioen worden. We geloven wel niet dat hij zijn tweede belofte kon houden: voor middernacht thuis zijn! Maar zijn vrouw zal hem dat wel vergeven... De bekroning voor deze gentleman en droogkomiek doet nog meer plezier door de manier waarop én de cijfers."

"Zonder de fameuze halvering van de punten en de verdwijning van Moeskroen had Sporting alle records gebroken. Anderlecht pakte zijn 30 titels in 63 jaar, bijna één titel om de twee jaar. Over dezelfde periode doet enkel Olympiakos beter (31 titels). De andere Europese monsters oogstten vooral voor de oorlog."

Le Soir: "Anderlecht 30x kampioen"

"Het stond in de sterren geschreven. De titel die Anderlecht zondag pakte is bijna wiskundig, zelfs wetenschappelijk. Want sinds WO II werd Sporting bijna een jaar op twee kampioen in eerste. Een metronoom die niet alleen voor het verre verleden telt, maar ook voor de jaren 90 en 2000, waarin het vijf keer op tien de titel pakte. Exact, zonder fout."



anderlecht-online forum