Voorstelling: Antonio Milic

DINSDAG, 5 JUNI 2018, 13:31 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel de transfermarkt officieel nog lang niet open is, realiseerde Anderlecht al heel wat transfers. Wij stellen ze uitgebreid aan u voor. Vandaag: Antonio Milic.

Naam: Antonio Milic
Positie: Centrale verdediger
Leeftijd: 24
Nationaliteit: Kroaat
Vorige club: KV Oostende
 
Milic speelde bij de jeugd voor Hadjuk Split, waar hij in de zomer van 2011 naar het eerste elftal werd gepromoveerd. Hij mocht er op zeventienjarige leeftijd al twee keer invallen in de competitie.
 
In het seizoen 2012-2013 groeide Milic uit tot basisspeler als verdedigende middenvelder. De twee daaropvolgende seizoenen speelde hij een stuk minder, maar dan als linksachter of centrale verdediger.
 
In januari 2015 trok Milic naar Oostende, waar hij het seizoen daarop basisspeler werd en dat tot en met dit seizoen ook bleef. Aan zee speelde de Kroaat voornamelijk als centrale verdediger.
 
Milic is een grote en sterke, maar trage verdediger. Daardoor lijkt hij eigenlijk niet gemaakt om als back te spelen. En al zeker niet voor de flank in een systeem met drie achterin. Een minder positieve eigenschap die hij eigenlijk deelt met Elias Cobbaut. Zou Anderlecht toch opnieuw aan een defensie met vier denken?
 
Milic is een degelijke verdediger  voor de Belgische competitie, maar lijkt net als de andere aanwinsten niet zeker van een basisplaats. Het is hoe dan ook nog een groot vraagteken hoe de paars-witte defensie er volgend jaar uit zal zien.
 
Wat verwachten jullie van Milic? Reageren kan onder dit artikel. Ook onze nieuwe webpoll gaat over de nieuwkomers. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.