Wie mag blijven, wie zal vertrekken?

WOENSDAG, 21 APRIL 2010, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Twee dagen na de landstitel evalueerde manager Herman Van Holsbeeck de huidige kern met het oog op volgend seizoen. Hij heeft er vertrouwen in dat de meeste sterkhouders zullen blijven. In de breedte zullen wel wat spelers gaan.


Jelle Van Damme
Van Damme heeft nog een contract voor één jaar. De club wil verlengen, de speler wacht nog even af. Er zou interesse zijn uit Rusland en Engeland.
Van Holsbeeck: "'Anderlecht wil Van Damme zekerheid geven, maar de duur van het nieuwe contract is een discussiepunt. Een lucratieve transfer kan ook. Ik denk dat hij niet naar Rusland gaat, want Jelle heeft ook vrouw en kind. Maar een aanbod uit Engeland is iets anders. Jelle moet de juiste afweging maken."

Lucas Biglia
Voor Biglia zou er vage interesse zijn uit Engeland en Spanje. De Argentijn heeft al aangegeven dat hij de Belgische competitie moet verlaten om in beeld te komen voor de nationale ploeg.
HVH: "Biglia is de enige die echt wat vaag doet over zijn toekomst."

Daniël Zitka en Thomas Chatelle
Beide spelers lijken niet meer in aanmerking te komen voor een basisplaats. Chatelle heeft zelf ook al te kennen gegeven liever andere oorden op te zoeken.
HVH: "Zitka zit in zijn laatste jaar contract en dus is uitlenen geen optie. Net als voor Chatelle is er wat interesse van Belgische eersteklassers."

Dmitri Bulykin, Arnold Kruiswijk, Hernan Losada, Paul Taylor
Dmitry Bulykin (Fortuna Düsseldorf), Losada (Heerenveen), Kruiswijk (Roda) en Paul Taylor (Charleroi) worden momenteel uitgeleend.
HVH: "'Zij keren allemaal terug, maar Bulykin en Losada hebben geen toekomst meer bij Anderlecht. Voor Taylor was het zelfs een vergissing om hem uit te lenen aan Charleroi. Zelfs met een Engelse coach is hij ginder helemaal in zichzelf gekeerd. In onze A-ploeg van volgend seizoen is geen plaats voor Taylor."

Sasha Iakovenko en Reynaldo
Reynaldo (Cercle) en Iakovenko (Westerlo) zijn uitgeleend, maar hebben wel nog toekomst bij Anderlecht. Al kan Iakovenko ook verkocht worden.
HVH: "'Cercle-coach Glen De Boeck zei me dat Reynaldo progressie maakt, maar dat hij nog niet iedere week kan presteren. Uitlenen is misschien de beste optie. Hetzelfde geldt voor Iakovenko, al is er ook interesse uit binnen- en buitenland om hem definitief over te nemen."

Victor Bernardez en Mario Martinez
Beide Hondurezen nemen waarschijnlijk afscheid van Anderlecht.
HVH: "speelt het WK. We zullen meewerken aan een transfer als hij zich kan verbeteren. Martinez is na de moord op zijn schoonzus op weg naar hier, maar we zullen de aankoopoptie (650.000 euro) bij Real España niet lichten. Alleen als de prijs zakt, wordt er gepraat."

Lucas Marecek
De 20-jarige Tsjech kwam de voorbije winterstop over van Brno. Hij speelde nog geen minuut in de competitie voor Anderlecht.
HVH: "Volgend jaar kunnen we hem misschien uitlenen. Zeker als Polak, Kouyaté, Biglia en Bouba er zijn. Met jonge spelers moet je geduld hebben."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum