Vanden Stock pessimistisch over slaagkansen Anderlecht

MAANDAG, 13 SEPTEMBER 2004, 00:02 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Preses Roger Vanden Stock en heel Anderlecht dromen ook na de zware loting nog altijd van de tweede ronde van de Champions League. Maar voor de eerste wedstrijd, morgen in Valencia, acht de preses de slaagkansen zeer miniem.

"Kijk naar de statistieken, die zeggen genoeg", aldus Vanden Stock. "Of we een kans maken? Ik zal antwoorden met een wedervraag: heeft België een kans om de Wereldbeker te winnen? We moeten realistisch zijn in die dingen."

Een eventuele nederlaag in Zuid-Spanje hoeft voor de grote baas van paarswit anderzijds niet te betekenen dat zijn club voor de rest van de poulematchen machteloos moet toezien.

"Thuis is heel veel mogelijk. Als we die alle drie winnen, totaliseren we negen punten. Met dat aantal ga je normaal altijd door. Europees gezien zijn we een kleintje, zie maar naar ons budget. Maar dan wel een kleintje waar ze schrik voor hebben. En dan denk ik niet in de eerste plaats aan onze kwalificatie in de kwartfinale van de Uefa Cup 1983 toen we vlot Valencia uitschakelden (1-2 en 3-1). Dat is te lang geleden. Maar ons resultaat tegen Benfica heeft wel indruk gemaakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.