Diandy: "Dit seizoen veel progressie gemaakt"

VRIJDAG, 30 APRIL 2010, 14:13 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

De kans is groot dat Christophe Diandy vanavond tegen Zulte-Waregem mag starten. Veel mocht hij dit seizoen niet spelen en dat was soms moeilijk, geeft hij toe. "Maar ik heb veel steun gekregen van mijn vrienden hier bij de club."


"Ik ben linkermiddenvelder van opleiding", vertelt Diandy aan Voetbalkrant.com. "Je weet toch dat Boussoufa ook op die positie speelt? Niet makkelijk om als jonge gast met zo'n concurrentie om te gaan, maar het lukt. De trainer zet me ook regelmatig op de linksback."

Toch klaagt de 20-jarige Senegalees niet. "In het jaar dat ik nu bij de a-kern ben, heb ik veel progressie gemaakt, vooral qua positiespel en fysiek. Het gaat hier allemaal heel wat vlugger."

Met dank aan Kouyate

Dat Diandy bij Anderlecht speelt, heeft hij te danken aan zijn ploegmaat Cheikhou Kouyate. Die raadde hem aan bij Herman Van Holsbeeck. "Cheikhou en ik kenden elkaar reeds in Senegal. Wij speelden met onze respectievelijke wijken tegen elkaar. Wij waren de twee beste spelers."

Al van jongsaf wist Diandy dat hij voetballer wou worden. "Toen ik klein was, was voetbal het enige dat mij interesseerde. Daarom ben ik ook met school gestopt. Mijn ouders waren het daar niet mee eens, maar ik heb hen kunnen overtuigen."anderlecht-online forum