Favoriete transfer #9: Andrija Balic

DONDERDAG, 19 JULI 2018, 16:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Andrija Balic is misschien wel de meest verrassende naam in dit lijstje van tien. Het is wellicht een combinatie van het nieuwe aankoopbeleid en het succes van de Kroaten op het WK die jullie deze naam naar voor deed schuiven.

Naam:Andrija Balic
Huidige club: Udinese
Positie:  Centrale middenvelder
Leeftijd:  20
Nationaliteit: Kroaat 
Marktwaarde *: € 3.500.000

Geschiedenis:  Balic speelde sinds zijn tiende voor Hadjuk Split. In de zomer van 2014 werd hij er –kort voor zijn zeventiende verjaardag- opgenomen in de A-kern.

Na een korte aanpassingsperiode verzamelde hij vanaf december 2014 geregeld speelminuten. In zeventien wedstrijden was hij goed voor zes doelpunten en twee assists.

In het daaropvolgende seizoen was hij basisspeler tot hij in februari voor drie miljoen euro overstapte naar Udinese in de Serie A. Ook daar had hij een aanpassingsperiode nodig, maar vanaf februari 2018 speelde hij vaak mee.

Vorig seizoen verzamelde hij uiteindelijk 21 wedstrijden in de Serie A, tot hij uitviel met een blessure aan de mediale band. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer hij opnieuw op het veld zal staan

Balic speelde intussen ook al elf wedstrijden voor de Kroatische beloften.

Profiel: Balic is niet de grootste of de sterkste, maar kan op de drie posities centraal op het middenveld uit de voeten. Hij is creatief en beschikt over een heerlijk afstandsschot, waardoor de vergelijking met Youri Tielemans snel gemaakt is. Hij is wel behoorlijk blessuregevoelig.
 
Haalbaarheid: Balic zal zeker geen goedkope vogel zijn, al kan zijn huidige blessure de prijs misschien wat laten zakken.  

Prioritair? Balic is niet de pitbull die een eventueel vertrek van Adrien Trebel kan opvangen of de grote, sterke middenvelder die ook in de defensie uit de voeten kan en Leander Dendoncker zal  opvolgen. Daarnaast loopt Sven Kums nog rond op Neerpede en hebben Yevhen Makarenko en Edo Kayembe zich al getoond in de voorbereiding. Anderlecht heeft momenteel dus andere prioriteiten dan Balic.
 
Conclusie:Balic lijkt een voetballer voor Anderlecht, maar het zal er deze zomer wellicht niet van komen.

Morgen:Een jonge Belg die het paars-witte publiek zou verdelen tussen gejuich en boegeroep.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.