Voorstelling: Thomas Didillon

ZATERDAG, 21 JULI 2018, 08:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Thomas Didillon
 

Naam: Thomas Didillon
Positie:  Doelman
​Leeftijd: 22
Nationaliteit: Fransman
Vorige club FC Metz
 
Didillon doorliep de jeugdreeksen van FC Metz, waar hij in de zomer van 2013 op zeventienjarige leeftijd in de A-kern belandde. Op de slotspeeldag van het seizoen maakte hij zijn debuut in de Ligue 2.
 
Het jaar daarop speelde hij op uitleenbasis 31 wedstrijden voor Seraing in de Belgische tweede klasse. In het jaar daarop hielp hij Metz als basisspeler aan promotie naar de Ligue 1, waar hij het jaar daarop basisspeler bleef.
 
Vorig seizoen liep het minder goed voor Didillon. Hij was lang out door een blessure en kon nadien Ejji Kawashima niet meer van tussen de palen krijgen.
 
In het eerste oefenduel van het seizoen ging de fransman in de fout tegen RWDM, maar in de volgende oefenwedstrijden toonde hij zich wel een betrouwbaar sluitstuk. Didillon zal het met Frank Boeckx moeten uitvechten wie eerste doelman wordt.
 
Jullie kunnen nog steeds jullie mening laten horen over de eerste lading nieuwkomers via onze webpoll

Wat verwachten jullie van Didillon?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.