Voorstelling: Landry Dimata

DONDERDAG, 26 JULI 2018, 13:19 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Landry Dimata.

Naam:Landry Dimata
Positie: Spits
​Leeftijd:20
Nationaliteit:Belg /Congolees
Vorige club: Wolfsburg

Na een sterk seizoen 2016-2017 waarin Dimata veertien keer scoorde in 34 wedstrijden voor KV Oostende, legde Wolfsburg tien miljoen euro op tafel om hem binnen te halen.
 
In de Bundesliga verging het Dimata minder goed. Hij kreeg er amper basisplaatsen en slaagde er uiteindelijk in een slordige negenhonderd speelminuten niet in om te scoren.
 
Dimata trainde en speelde al mee met Anderlecht voor de deal officieel rond was en liet een erg gretige indruk tijdens de oefenwedstrijden. Hij leek op geen enkel moment een speler die tegen zijn zin terugkeerde naar een kleinere competitie, maar een jonge spits die beseft dat hij nog een lange toekomst voor zich heeft.


Groot, sterk en relatief snel. Hardwerkend ook. Hoewel er nog heel wat spitsen rondlopen in Anderlecht, lijkt Dimata de eerste keuze te worden.

Wat verwachten jullie van Dimata?



anderlecht-online forum