Voorstelling: Zakaria Bakkali

VRIJDAG, 27 JULI 2018, 20:00 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Vorige maand stelden we jullie al de eerste zes nieuwkomers van Anderlecht voor. Intussen staat de teller op twaalf. Tijd om jullie kort te laten kennismaken met de tweede lading versterkingen. Vandaag: Zakaria Bakkali.

Naam:Zakaria Bakkali
Positie: Flankaanvaller
​Leeftijd: 22
Nationaliteit: Belg / Marokkaan
Vorige club: Deportivo de La Coruña uitgeleend door Valencia

Zeventien was Bakkali toen hij debuteerde bij PSV en Zulte Waregem met de grond gelijkmaakte in de voorronde van de Champions League. In oktober debuteerde hij al bij de Rode Duivels.
 
Razendsnel, heerlijke dribbel. Een enorme lefgozer. De efficiëntie ontbrak nog, maar dat zou wel komen naarmate hij meer wedstijden speelde.

Helaas ging hij in de clinch met het bestuur van de Eindhovenaren en spendeerde hij het daaropvolgende seizoen bij de beloften, alvorens transfervrij naar Valencia te trekken.

In zijn eerste twee seizoenen speelde hij tussen de blessures door geregeld. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Deportivo, waar hij vaak als invaller tegen de degradatie moest vechten.

Bakkali heeft in het verleden verkeerde keuzes gemaakt, maar anders had Anderlecht hem nu niet kunnen inlijven. De Marokkaanse Belg is nog steeds maar 22. Sommige kleinere spelers steken dan pas hun neus aan het venster. Als hij er met zijn hoofd bij blijft heeft paars-wit opnieuw een onvervalste flitsenvoetballer in de rangen. En deed het een gouden zaak voor 1,2 miljoen euro.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.