Nieuwe spitsen meteen van goudwaarde

ZATERDAG, 28 JULI 2018, 19:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij KV Kortrijk werd het 1-4. Ivan Santini scoorde drie keer tegen zijn ex-ploeg, Landry Dimata kopte er één tegen de touwen. De grote uitblinker was evenwel Alexis Saelemaekers.

Anderlecht kende een droomstart. Saelemaekers maakte de actie op rechts en bediende Gerkens. Die trok voor doel en Santini kopte al na drie minuten de 0-1 tegen de touwen. Juichen deed de Kroaat tegen zijn ex-club niet. Terecht, want voor de aftrap werd hij door de KVK-fans luid toegezongen. Na de vroege voorsprong controleerde Anderlecht de wedstrijd. Debutant Bornauw was dichtbij de 0-2, maar Kagelmacher redde op de lijn.

Op het halfuur was die dubbele voorsprong er dan toch. De twee jeugdproducten in de basis hadden een groot aandeel in dit doelpunt. Bornauw met een heerlijke lange bal op Saelemaekers. Die stuurde een perfecte voorzet en Dimata kopte binnen. 0-2 was ook de ruststand.

Kort na de pauze toonde Saelemaekers zich opnieuw. Zijn perfecte voorzet werd door Dimata gemist, maar Santini pikte de bal op en scoorde zijn tweede van de avond. 0-3 en de wedstrijd nu helemaal gespeeld. Behalve voor Saelemaekers, want die liet zich nog even opmerken met een lekkere Zidane-beweging. Ook Santini vond dat er nog een extra kers op de taart mocht. Hij onderschepte een inworp van Kaminski en lepelde de bal over de Kortrijk-doelman.

Meteen na zijn hattrick kreeg hij een applausvervanging. Ook de Kortrijk-supporters klapten mee. Vanhaezebrouck profiteerde van de ruime voorsprong om de jongeren Dauda en Kayembe in te brengen. Jongeren dus en geen oudere, meer ervaren spelers. Via de dij van Vranjes redde KVK vijf minuten voor tijd nog de eer.

Score: 1-4
Goal(s): 3' Santini (0-1), 31' Dimata (0-2), 48' Santini (0-3), 73' Santini (0-4), 85' Vranjes (1-4, own)

KV Kortrijk:Kaminski, Hines-Ike (81' Golubovic), Lepoint, Kagelmacher, D'Haene, Van der Bruggen, Kanu (64' Ajagun), Rolland (90' Stojanovic), Chevalier, Mboyo, Ouali
Anderlecht:Didillon, Vranjes, Bornauw, Milic, Saelemaekers, Trebel (80' Kayembe), Makarenko, Cobbaut, Gerkens, Santini (75' Dauda), Dimata (86' Musona)

Geel: 40' Santini, 79' Kagelmacher
Rood:

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Guldensporenstadion