RSCA bevestigt: Emmerechts traint beloften

VRIJDAG, 4 JUNI 2010, 13:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

SudPresse meldde het eergisteren al, maar nu heeft Anderlecht ook zelf bevestigd dat Geert Emmerechts de nieuwe beloften-coach wordt. Emmerechts werkt sinds 2005 bij Anderlecht en coachte eerder de -14, -16 en -19-jarigen.


Hoewel Anderlecht lange tijd op zoek leek naar iemand anders, koos het nu toch voor iemand uit eigen stal. Als ex-profvoetballer beantwoordt Emmerechts wel aan het profiel dat Anderlecht zocht. In zijn actieve carrière speelde hij meer dan 400 wedstrijden in eerste klasse voor RWDM, Antwerp en Roeselare.

Emmerechts: "Zelfde visie als staf van de a-kern"

Ook Emmerechts zelf reageert verheugd. "Het is een grote eer voor mij om een monument als Johan Walem te mogen opvolgen. Ik wil de club ook danken voor het vertrouwen", zegt hij op rsca.be. "Aan motivatie zal het niet ontbreken en de eerste contacten met de staf van de A-kern verliepen voorspoedig. We delen dezelfde visie."

"Deze nieuwe stap in mijn trainersloopbaan is de juiste. Op persoonlijk vlak is deze promotie een blijk van vertrouwen en erkenning voor het geleverde werk vanwege het bestuur."

Van Holsbeeck: "Jeugd klaarstomen voor profvoetbal"

Ook manager Herman Van Holsbeeck is blij met de keuze voor Emmerechts. "Geert staat bekend als een groot motivator en kent het huis als geen ander. Hij beantwoordt aan het vooropgesteld profiel en zijn aanstelling past in de strategie van de club: de prioriteit geven aan jeugdopleiding."

"Zijn voornaamste taak bestaat erin om, samen met de staf van de eerste ploeg, de jeugd klaar te stomen voor het grote werk : het profvoetbal", aldus Van Holsbeeck. "Een veeleisende job, maar we zijn er van overtuigd dat Geert Emmerechts de overgang van onze meest talentvolle spelers naar de A kern zal vergemakkelijken. "



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.