Favoriete transfer #3: Kristoffer Ajer

WOENSDAG, 1 AUGUSTUS 2018, 18:15 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Op plek drie vinden we een derde speler die vorig jaar voor Celtic uitkwam en de hoogst geplaatste verrassende naam: Kristoffer Ajer.
 

Naam: Kristoffer Ajer
Huidige club: Celtic
Positie: Centrale verdediger / Centrale middenvelder
Leeftijd: 20
Nationaliteit: Noor 
Marktwaarde *: € 800.000

Geschiedenis: Ajer ruilde in de zomer van 2016 de jeugd vanLillestrøm voor het A-elftal van IK Start in zijn vaderland.

Ajer werd er de jongste aanvoerder ooit in de Noorse eerste klasse. In twee seizoenen was hij goed voor 54 wedstrijden en acht doelpunten als middenvelder.

In juli 2016 trok hij voor 600.000 euro naar Celtic, waar hij voor nieuwjaar vooral met de beloften speelde en ook in de Youth League actief was. Begin 2017 veroverde hij een basisplaats in de hoofdmacht, maar werd hij omgevormd tot centrale verdediger.

Vorig seizoen speelde hij 34 wedstrijden voor Celtic, maar tegen Anderlecht speelde hij geen minuut. Wat jullie massale interesse in Ajer wat vreemd maakt. Ajer was ook al vier keer Noors international.

Profiel: Ajer is 1m96, maar op vele vlakken een atypische reus. Hij loopt veel, werkt hard. Is rustig, behoorlijk snel en heeft door zijn verleden als middenvelder ook een degelijke pass in de voeten.

Haalbaarheid: Celtic zal Ajer niet zomaar laten gaan en Ajer verlengde onlangs nog zijn contract. Toch lijkt de Belgische competitie een ideale tussenstop voor een jonge speler die vanuit de Schotse competitie op termijn in de Premier League wil raken.

Prioritair? Kara, Dendoncker en Sa lijken Anderlecht deze zomer nog te verlaten. Anderlecht haalt dus zeker nog één centrale verdediger. Met al de linksvoetige Milic, Delcroix en Cobbaut in de kern, wordt dat wellicht een rechtspoot.

Luc Devroe gaf eerder deze week aan dat Anderlecht op zoek is naar iemand met snelheid en voetballend vermogen. Check. Alleen vertelde hij er bij dat het idealiter iemand tussen de 24 en de 28 is. Anderlecht gaat dus wellicht op zoek naar een meer ervaren verdediger.

Morgen:Een ex-speler van Anderlecht.

* Volgens transfermarkt.deanderlecht-online forum