"Nog twee transfers en dan kern uitdunnen"

DONDERDAG, 10 JUNI 2010, 08:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht wil op korte termijn nog twee spelers (Shikabala en Kljestan) aantrekken en daarna enkele overbodige spelers van de hand doen. "Maar Boussoufa kan enkel gaan als een ploeg biedt wat wij vragen", zo is hij duidelijk.


Volgens HLN heeft Kljestan al getekend, maar daar wil Van Holsbeeck niet dieper op ingaan. "Ik ga dat gerucht noch bevestigen noch ontkennen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik ben inderdaad bezig met dat dossier, net als met Shikabala. We proberen die twee er nog bij te halen."

Als Kljestan en Shikabala komen, heeft Anderlecht een kern van 34 spelers. Veel te veel en dat beseft ook Van Holsbeeck. "Na de eerste fase van inkomende transfers zullen we enkele jongens proberen te verkopen of desnoods uit te lenen."

"We weten al met welke spelers we de kern willen samenstellen. Van een aantal jongeren zal onze trainer Ariël Jacobs een evaluatie maken, waarna we zullen beslissen of ze blijven of worden uitgeleend."

"Er is nog niks voor Boussoufa"

De laatste dagen wordt ook de naam van Mbark Boussoufa steeds vaker genoemd bij de vertrekkers. Aston Villa en Hamburg zouden serieuze interesse hebben, maar volgens Van Holsbeeck is er nog geen bod. "We gaan het probleem pas oplossen als het zich stelt. Maar we hoeven daarom geen extra versterking binnen te halen als Boussoufa vertrekt. Shikabala heeft het ideale profiel om hem te vervangen."

"Hij is een bepalende spelers en dus kan hij enkel gaan als een club biedt wat wij vragen. We gaan geen toegevingen doen", is de Anderlecht-manager duidelijk. Dat de vraagprijs tien miljoen euro bedraagt, wil hij trouwens ook niet bevestigen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.