"Bedragen voor Belgische spelers zijn waanzinnig"

VRIJDAG, 11 JUNI 2010, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij aanvang van de transferperiode had Anderlecht aangekondigd jong en Belgisch te zullen aankopen. Jong zijn de nieuwe spelers wel, Belgisch niet. "Het was echt onze bedoeling, maar de omstandigheden hebben anders beslist."


"De clubs vragen bedragen voor die jonge Belgische spelers die buiten proportie zijn. Dat gaat dan over sommen die tussen de drie en de vijf miljoen euro liggen. Waanzinnig, toch!", klaagt Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

Dus moet Anderlecht jonge buitenlanders halen. "We doen dit deels uit noodzaak, deels omdat we weten dat het talentvolle spelers met toekomst zijn."

Toch blijft Anderlecht speuren naar jong Belgisch talent. "Alleen hebben we ons actieterrein verlegd van spelers die al iets bewezen hebben in eerste klasse naar jongere jongens. We hebben een aantal heel talentrijke spelers van 14, 15, 16 jaar naar Anderlecht gehaald. Zo kan het ook, hé", aldus Van Holsbeeck.

"Dossier De Bruyne zit muurvast

Anderlecht aaste ook lang op Kevin De Bruyen van RC Genk, maar die verkiest nu bij de Limburgers te blijven. "Maar we laten hem niet los, ook al ziet het dossier muurvast nu hij een contractverlenigng tekent bij Genk."

"Als er een jonge Belgische speler is waarvoor we financieel echt een ruime inspanning willen leveren, dan is het De Bruyne. Al heeft ook Anderlecht zijn limieten."

"Shikabala graag halen voor 28 juni"

De enige inkomende transfer die Van Holsbeeck voorlopig nog wil doen, is die van de Egyptenaar Mahmoud Shikabala.

"Ik ga ervan uit dat het ons toch lukt om hem naar Anderlecht te halen. Liefst gebeurt dat voor 28 juni, want dan wil ik graag een tiental dagen met vakantie gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.