Anderlecht houdt schietoefening tegen Oostende

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2018, 16:42 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft deze middag met 5-2 gewonnen van KV Oostende. Ivan Santini scoorde opnieuw een hattrick, Landry Dimata nam de twee andere doelpunten voor zijn rekening.

Sebastiaan Bornauw ontbrak door ziekte. Dennis Appiah nam zijn plek centraal achterin over. Voor het overige hield Hein Vanhaezebrouck vast aan het team dat vorige week Kortrijk klopte.

De eerste helft was een maat voor niks. Anderlecht had wel het meeste balbezit, maar creëerde te weinig doelgevaar.

Dan was de tweede helft een pak interessanter. Er was amper afgetrapt wanneer Elias Cobbaut een voorzet van Alexis Saelemaekers voor doel kopte, Santini opende de score. Vijf minuten later strafte Dimata een defensieve flater van de bezoekers af: 2-0.

Anderlecht haalde de voet van het gaspedaal en de Kustboys profiteerden. Guri maakte er op het uur 2-1 van.

In de laatste tien minuten regende het doelpunten. De pas ingevallen Fashion Sakala liep Knowledge Musona aan. Strafschop voor Anderlecht. Dimata en Santini lieten een spelletje schaar-steen-papier beslissen wie hem mocht geven: Santini won en trapte hem heerlijk binnen.

Met een knap afstandschot maakte de Kroaat zijn hattrick compleet. Dimata maakte er zelfs 5-1 van. In de blessuretijd milderde Milovic nog tot 5-2.

Anderlecht scoorde negen doelpunten in twee wedstrijden, maar hoewel het amper kansen weggaf incasseerde het wel al drie doelpunten.

Paars-wit staat voorlopig alleen op kop. Club Brugge en Racing Genk kunnen vanavond wel nog op gelijke hoogte komen.

Score: 5-2
Goal(s): Santini (1-0), Dimata (2-0), Guri (2-1), Santini (3-1, pen), Santini (4-1), Dimata (5-1), Milovic (5-2)

Anderlecht:Didillon, Appiah, Vranjes, Milic (46' Delcroix), Saelemaekers (91' Amuzu), Trebel, Gerkens (78' Musona), Makarenko, Cobbaut, Santini, Dimata
KV Oostende:Dutoit, Milovic, Faes, Tomasevic, Capon, Vanlerberghe, Vandendriessche, Ndenbe, Canesin , Guri, Zivkovic

Geel: Santini, Makarenko, Faes, Vandendriessche

Scheidsrechter: Sébastien Delferière
Stadion: Constant Vanden Stockstadion